Сукня вишиванка "Оксана"

NewCondition
Розмір:

Опис:

Якщо Вашого розміру немає в наявності,
термін виконання складає до 14-ти днів.
Сукня вишиванка коралового кольору з автентичним українським орнаментом Хмельницької області, пошита з високоякісного льону в формі халат. Вишивка виконана нитками чорного кольору. Стилізоване плаття вишиванка має застібки-кнопки по всій довжині виробу. Використано старовинні українські техніки виконання швів «Пухлики» на рукавах  і «Збиранка» на горловині. З боків плаття вишиванка має неглибокі кишені.

Символіка вишивки: Решітка, сітка, решето – сітчастий і геометричний рослинний орнаменти – мають силу оберега від злих духів, відокремлюють добро від зла. Символ “Драбинка” тісно пов’язаний з “Деревом життя”. Драбинка – символ сходження людини до вершини духовності, до Бога, до неба, до кращого життя.

Ромб – символ родючості, адже за формою він нагадує два трикутника, єднання чоловічого і жіночого начал. Відноситься до культу землі. Ромб з крапкою посередині є символом засіяного поля, що мало надзвичайно велике значення для наших предків, означав багатство, достаток і добробут. Одяг з вишитими ромбами молода жінка, завагітнівши, повинна носити аж до народження дитини. Адже цей символ служить сильним оберегом.

Квадрат – це символ магічного числа 4, що позначає матерію. Символізує чотири пори року, чотири елементи, частини доби, життєві цикли.

Переваги: ​​Старовинний орнамент Хмельницької області. Старовинні техніки виконання швів – ручна робота.

Деталі: Вишивка хрестиком. Застібка-гудзик на манжетах з натуральної мушлі. Три пари зав’язок (кутасікі) на передній поличці уздовж виробу. Кишені. Куліска.

Склад: Високоякісний льон.

Зроблено в Україні.

Схожі товари